Bendsneyder 17e in kwalificatie

Training 2
Voor de Moto2 coureurs begon zaterdag de tweede dag van de Qatar Airways Grand Prix of Qatar met een belangrijke Training 2, dit aangezien Training 1 vrijdagmiddag gehinderd werd door een regenbui. Vanwege de omstandigheden kwamen er in deze sessie slechts vier coureurs in actie, met andere woorden Training 2 stond zaterdag in het teken van het wel of niet rechtstreeks plaatsen voor Q2. Het was Aron Canet die het snelst was in deze sessie en na afloop met een snelste ronde van 1’57.176 de tijdlijst aanvoerde voor Somkiat Chantra, Tony Arbolino, Fermin Aldeguer en Ai Ogura. Zonta van den Goorbergh, die in deze sessie lange tijd de tijdlijst aanvoerde, eindigde uiteindelijk als zesde terwijl Bo Bendsneyder zich met de twaalfde rondetijd eveneens rechtstreeks wist te plaatsen voor Q2. Barry Baltus greep met de vijftiende tijd net naast rechtstreekse plaatsing voor Q2.

Q1
Zonder Jake Dixon, de Brit kwam eerder op dag in Training 2 hard ten val en zal de rest van het weekend in Qatar niet meer in actie komen, begonnen 15 coureurs aan deze sessie. De snelste rondetijd ging naar Joe Roberts voor Albert Arenas, Baltus en Jeremy Alcoba. Dit viertal wist zich dan ook alsnog te plaatsen voor Q2.

Q2
In deze sessie waar de achttien snelste coureurs de strijd met elkaar aangingen voor de eerste Moto2 pole van 2024. De Nederlanders begonnen sterk aan de sessie, maar vervolgens kwam Zonta van den Goorbergh ten val hetgeen kostbare tracktime kostte. De Nederlander wist zijn machine echter terug te rijden naar de pits waar zijn monteurs de machine nog op tijd wist te herstellen en Van den Goorbergh nog op tijd was voor één snelle ronde. Het was uiteindelijk Aron Canet die in deze sessie het snelst was en Fantic Racing de eerste Moto2 pole bezorgde. Met een snelste rondetijd van 1’56.788 was de Spanjaard het snelst voor Alonso Lopez, Albert Arenas, Manuel Gonzalez en Tony Arbolino terwijl Barry Baltus met de zesde rondetijd de laatste plaats op de tweede startrij voor zich opeiste. Van den Goorbergh kwalificeerde zich ondanks zijn val nog als tiende terwijl Bendsneyder na een goed begin niet verder wist te komen dan de zeventiende rondetijd.

Bo Bendsneyder (P17): “Ik had een goed gevoel tijdens de eerste twee dagen. Ik ben erg blij met het tempo tot nu toe, maar helaas hadden we geen goede kwalificatie, maar we kijken uit naar de race van zondag. Het gevoel is goed, dus we hopen op een goede race.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten