Bendsneyder 14e op laatste dag Jerez test

Vrijdagochtend om 10:00 uur openden de Moto2 coureurs in Jerez de de derde en afsluitende dag van de Moto2 & Moto3 Jerez Official Test. Net als tijdens de eerste twee dagen stonden er vrijdag ook weer drie lange sessie op het programma. Niet alle coureurs besloten nog drie keer in actie te komen, een flink aantal coureurs hielden het al vroegtijdig voor gezien en besloten de derde sessie aan zich voorbij te laten gaan. Het tempo zat er meteen van het begin van de dag al goed in en een zestal coureurs wisten in de eerste sessie van de dag al onder de 1’41 grens te duiken. Met een rondetijd van 1’40.794 was het RW Racing GP coureur Zonta van den Goorbergh die het snelst was en deze sessie bovenaan de tijdlijst afsloot voor Marcos Ramirez en Jake Dixon. Van den Goorbergh’s teamgenoot Barry Baltus noteerde in deze sessie de achtste rondetijd terwijl Bo Bendsneyder dertiende werd. De snelste rondetijd van Van den Goorbergh hield geen stand in de tweede sessie van de dag, het was namelijk Tony Arbolino die met een snelste rondetjjd van 1’40.437 al sneller rondging. Fermin Aldeguer, in de eerste sessie van de dag één van de coureurs die onderuit schoof, noteerde in deze sessie de tweede rondetijd terwijl Joe Roberts achter het tweetal de derde tijd liet noteren. Van den Goorbergh werd dit keer zesde, Bendsneyder twaalfde en Baltus zeventiende. Maar het venijn zat ook dit keer in de staart, het was namelijk in de derde en laatste sessie van de dag Aldeguer die aan het langste eind trok en de snelste rondetijd van de dag aan wist te scherpen tot een rondetijd van 1’40.307 voor Roberts en Manuel Gonzalez. Van den Goorbergh noteerde in deze sessie de negende rondetijd, Bendsneyder de zestiende terwijl Baltus één van de coureurs was die het vroegtijdig voor gezien hield en binnenbleef. Uiteindelijk bleken de snelste drie coureurs uit de derde sessie ook de drie coureurs die op de gecombineerde tijdlijst na drie sessie de lijst aanvoerden. Arbolino eindigde met zijn snelste rondetijd uit de tweede sessie als vierde terwijl Canet de top vijf completeerde op deze gecombineerde tijdlijst. Van den Goorbergh sloot deze derde dag af als snelste Nederlander, de RW Racing GP coureur eindigde op slechts 0,355 sec. van de snelste tijd als negende terwijl Bendsneyder vrijdag de veertiende rondetijd liet noteren en Baltus genoegen moest nemen met de zeventiende rondetijd.

Bo Bendsneyder heeft de drie intensieve testdagen op het Circuito de Jerez – Angel Nieto met succes afgerond. De Nederlander, die tijdens de eerste dag al in zijn zevende ronde een flinke crash meemaakte, wist zich ondanks de naweeën van deze val gedurende de rest van de test goed te herpakken. Met een snelste ronde van 1’41.014 eindigde de Pertamina Mandalika Gas UP Team uiteindelijk als veertiende op de gecombineerde tijdlijst. Maar belangrijker voor de Nederlander was de goede basis die de afgelopen drie dagen werd gelegd voor de start van het seizoen en het goede gevoel met de nieuwe Pirelli-banden.

Bo Bendsneyder: “Het was een erg positieve test hier in Jerez, vorige week in Portimão konden we niet veel ronden rijden vanwege het slechte weer dus dit was eigenlijk onze eerste test. Helaas werd deze test een beetje beïnvloed door een stevige crash in de zevende ronde tijdens de eerste dag. Het was een erg crash op hoge snelheid, gelukkig had de motor niet al te veel schade maar zelf kreeg ik in het gravel wel een paar rake klappen en de rest van de dag was dan ook een beetje pijnlijk. Maar goed, ondanks dit hebben we toch nog een paar goede ronden kunnen rijden. Ik begin steeds meer grip te krijgen en te wennen aan de nieuwe Pirelli banden, en ik heb dan ook mijn snelste ronde ooit weten te rijden in Jerez en het tempo was goed. We hebben niet alle spullen die we graag wilden testen ook daadwerkelijk kunnen testen, maar we zijn op de goede weg richting het eerste Grand Prix weekend in Qatar. Ik hou echt van de Pirelli-banden omdat ze me veel vertrouwen geven. Ik wil de jongens bedanken voor het geweldige werk dat ze deze dagen hebben geleverd. We zijn klaar voor Qatar!”

Tijden dag 3:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten