Lastige kwalificatie voor Bendsneyder

Q1
Dertien coureurs gingen in deze sessie op jacht naar een herkansing voor plaatsing voor Q2, waaronder Zonta van den Goorbergh die er eerder op de dag met de vijftiende rondetijd net naast rechtstreekse plaatsing greep. Ook in deze sessie had de jonge Nederlander het geluk niet aan zijn zijde. Van der Goorbergh greep met de vijfde achter Somkiat Chantra, Ai Ogura, Diogo Moreira en Senna Agius opnieuw net naast plaatsing voor Q2. De RW-Idrofolica Racing GP coureur was na afloop echter furieus vanwege een aanvaring met Izan Guevara die met een iets minder leuke actie er voor had gezorgd dat een snellere rondetijd in rook opging.

Q2
Met Bo Bendsneyder en Barry Baltus in de gelederen gingen de achttien snelste coureur vervolgens in deze sessie op jacht naar de tweede Moto2 pole van 2024. Met een rondetijd van 1’41.514 was het Manuel Gonzalez die er mee aan de haal ging en zo zijn allereerste pole in de klasse wist te behalen. De QJMotor Gresini Moto2 coureur wist in de slotfase Fermin Aldeguer en Aron Canet terug te verwijzen naar de tweede en derde plaats op de grid terwijl Alonso Lopez en Joe Roberts de top vijf completeerden. Baltus kwalificeerde zich als zestiende terwijl Bendsneyder genoegen moest nemen met de achttiende en laatste positie binnen de groep.

Bo Bendsneyder (P18):

“Het was op zijn zachtst gezegd een moeilijke kwalificatie. Vanochtend deden we het best goed en wisten we ons middels de veertiende rondetijd rechtstreeks te plaatsen voor Q2. Helaas konden we tijdens de kwalificatie niet dat kleine stapje extra maken. We reden vergelijkbare tijden als eerder op de dag, maar het was niet genoeg. Maar goed, we weten waar we ons kunnen verbeteren voor morgen. Het wordt een lange race, dus ik moet slimmer met de banden omgaan dan in Qatar. We kijken uit naar de race van morgen.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten