Bendsneyder net buiten de punten in Thailand

Bo Bendsneyder kijkt terug op een uitdagend en moeizaam verlopen OR Thailand Grand Prix weekend. De Pertamina Mandalika SAG Team coureur kwalificeerde zich zaterdag slechts als eenentwintigste en moest hierdoor zondag vanaf de zevende startrij aan de 21 ronden tellende Moto2 race beginnen.

In de beginfase van de race verloor Bendsneyder zelfs een aantal plaatsen om zich vervolgens te herpakken. De Nederlander knokte voor elke positie, toonde zijn doorzettingsvermogen maar het was uiteindelijk net niet voldoende om in de punten te eindigen. Met een miniem verschil van slechts 0,151 seconde op de nummer vijftien werd de zestiende plaats zijn deel.

Bo Bendsneyder (P16): “In het begin van de race hadden we het best wel een beetje moeilijk. We weten dat dit circuit met de vele lange rechte stukken ons niet het beste ligt vanwege onze lage topsnelheid, maar dit weekend hebben we als team tot aan het einde van de race alles gegeven. We finishten met een goed gevoel en een goed tempo, maar helaas was het niet genoeg om in de punten te eindigen. We kijken uit naar de volgende race, maar het belangrijkste is dat we na zes weken onderweg te zijn geweest nu even naar huis komen om te herstellen en te ontspannen, zodat we in er in Maleisië weer op volle sterkte kunnen staan.”

Race uitslag:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten