Bendsneyder start vanaf rij 3 in Catalonië

Als derde en laatste categorie stond zaterdagmiddag voor de Moto2 klasse de kwalificatie op het programma van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Q1
In deze sessie zagen we zeventien coureurs strijden voor de bovenste vier plaatsen op de tijdlijst, posities die alsnog recht gaven voor plaatsing voor Q2. Op voorhand al een interessante sessie gezien de vele bekende namen die zich na drie vrije trainingen niet bij de snelste veertien coureurs hadden weten te scharen. Het was uiteindelijk Alonso Lopez die met een rondetijd van 1’44.446 het snelst was voor Celestino Vietti, Tony Arbolino en Jorge Navarro. Dit viertal ging dan ook door naar Q2. Met een vijfde plaats greep Somkiat Chantra net mis om door te gaan en de Team Honda Asia coureur zal zondag dan ook vanaf de negentiende plaats op de grid aan de race moeten beginnen. Zonta van den Goorbergh noteerde in deze sessie een verdienstelijke tiende rondetijd, de RW Racing GP coureur kwalificeerde zich hiermee als vierentwintigste.

Q2
In deze sessie liet Aron Canet meteen zien dat hij ook in deze kwalificatie de te kloppen man was. De Spanjaard was dan ook meteen in de eerste run het snelst voor Jake Dixon, Albert Arenas, Joe Roberts en Sam Lowes terwijl Bo Bendsneyder meteen weer zijn mannetje stond met de zesde rondetijd. De grote vraag, wie zou zich in de slotfase nog weten te verbeteren, wie kon er nog een schepje bovenop doen en één of meerdere plekken opschuiven op de tijdlijst en dus ook de startgrid. Het antwoord op deze vraag kwam in de allerlaatste ronde, het was namelijk Celestino Vietti die in zijn laatste ronde een tijd op de klok zette van 1’43.823 en daarmee 0,008 seconde onder de tot dan toe snelste rondetijd van Canet wist te duiken. De Moto2 pole werd hiermee een prooi voor de Italiaan voor Canet en Roberts die in de slotfase ook nog zijn eigen snelste rondetijd aan wist te scherpen. Jake Dixon enAlert Arenas completeerden in deze kwalificatie de top vijf terwijl Sam Lowes zich als zesde en als laatste op de tweede startrij wist te kwalificeren. Bo Bendsneyder zakte in het tweede deel van de sessie terug naar de zevende plaats, dit ondanks dat de Nederlander in de laatste ronde zich in goed gezelschap bevond met Roberts en Vietti. Helaas werd Bendsneyder iets opgehouden door Pedro Acosta hetgeen hem ongetwijfeld kostbare tijd heeft gekost. Augusto Fernandez, Marcel Schrötter en Ai Ogura completeerden in deze sessie achter Bendsneyder de top tien.

#64 Bo Bendsneyder (P7)

“We kunnen met een zevende plaats denk ik wel zeggen dat we een goede kwalificatie hebben gereden. Ik had iets meer verwacht, maar we weten dat we vanuit een goede positie aan de race kunnen gaan beginnen. De race van morgen wordt erg lang, dit door de hoge temperaturen en het lage grip niveau, maar we blijven hard doorwerken. Ik ga morgen alles geven voor een goede start, waarna we vervolgens zullen zien waar we kunnen eindigen.”

Tijden Q1 & Q2 gecombineerd:

Bron: motogp.com, racesport.nl, stopandgo.es

Gerelateerde berichten