Pre season 2016 test Valencia

Na afgelopen week op Jerez getest te hebben was het Red Bull KTM Ajo team nou neergestreken op het circuit van Jerez voor een tweedaagse test. Hoewel er op zondag niet gereden kon worden vanwege het slechte weer, konden Brad Binder en Bo Bendsneyder op maandag hun voorbereiding op het nieuwe seizoen voortzetten. Zondag moest gecancelled worden vanwege hevige regenval en windstoten tot 70 km/u. Op maandagmorgen lag het circuit er nog nat bij en het was nog behoorlijk fris met een temperatuur van 5°. Om elf uur was het Bo Bendsneyder die als eerste de baan opging en hij kon toch nog 56 ronden afleggen. Brad Binder kwam pas een uur later op de baan, hij legde in totaal 62 ronden af. De rijders beperkten zich vooral tot het maken van meters op hun nieuwe materiaal. Er werd nauwelijks gesleuteld aan de setup. Dit in tegenstelling tot andere rijders die op de baan actief waren, en waarvan er ook de nodige onderuitgingen op de nogal gladde baan. De volgende test die op het programma staat is de officiële IRTA test op het circuit van Jerez van 2 tot 4 Maart.

Brad Binder:

“Aan het begin van de dag was het niet makkelijk om snel rond te komen. Maar we kregen wel diverse dingen bevestigd, die we al op Valencia ontdekt hadden. Dat is erg positief, we weten nou hoe we onze setup aan moeten passen aan de veranderende omstandigheden, vooral de achtervering. We hebben gezien dat de ene setting goed werkt bij goede omstandigheden, en de andere setting werkt weer goed als er minder grip is, zoals vandaag. Vandaag was het nogal glad op de baan met veel wind, maar we konden toch goede rondetijden neerzetten. Ik ben erg tevreden met dit resultaat.”

Bo Bendsneyder:

“We konden pas laat van start gaan vanmorgen omdat het nog behoorlijk koud was en de baan was nog niet opgedroogd. Door de regen van gisteren was er weinig grip. Over het geheel was dit toch een goede test. Ik kon goede rondetijden klokken, en mijn snelheid was constant. Er is nog wel ruimte voor verbetering, vooral met de achterkant van de machine, daar gaan we ons nou verder mee bezig houden. Een echte snelle ronde zat er niet in vandaag vanwege de slechte grip, maar ik ben tevreden over het verloop van deze test.”

12716278_948405745240316_3073215601161589154_o

bron: ajo.fi

Gerelateerde berichten