Solide P7 voor Bendsneyder in Jerez

Zondagmiddag om 12:20 uur ging de Moto2 race van start over 23 ronden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De omstandigheden waren prachtig op het Spaanse circuit met veel zon en een buitentemperatuur van zo’n 27°C. Polesitter Ai Ogura startte goed en ging als leider de eerste bocht in voor Aron Canet en Fermín Aldeguer. Tony Arbolino eiste de vierde plaats op voor Somkiat Chantra en WK leider Celestino Vietti, daarachter reden Augusto Fernández, Sam Lowes, Pedro Acosta en Jake Dixon in de top tien. Bo Bendsneyder verloor een aantal plaatsen en viel terug naar de elfde positie, RW Racing GP coureur Barry Baltus reed op de twintigste plaats en teamgenoot Zonta van den Goorbergh verloor wat posities op P27. Fermín Aldeguer maakte een foutje aan het einde van de eerste ronde en viel terug, dit zorgde ervoor dat Tony Arbolino opschoof naar de derde plaats. In de tweede ronde kwam de eerste crash van de race op naam van Pedro Acosta. De Spanjaard kon zijn machine nog wel oppakken maar een goed resultaat zat er niet meer in. Aan het einde van de tweede ronde was het Ogura aan de leiding voor Canet en Arbolino met kort daarachter Chantra, Lowes en Vietti. Een seconde daarachter reed Fernández op de zevende plaats voor Aldeguer, Dixon en Roberts in de top tien. Het tempo van Ogura leek niet bijzonder hoog te liggen want Arbolino, Canet, Chantra en Lowes konden het tempo volgen, Vietti probeerde daarachter aan te haken bij de kopgroep. Bendsneyder reed na vijf ronden nog op de elfde plaats maar zat kort achter Roberts, Van den Goorbergh was op de 26e plaats in gevecht met Simone Corsi, Filip Salac en Romano Fenati. In de vijfde ronde ging Romano Fenati onderuit in bocht 8. De geruchten deden in Jerez de ronde dat Speed Up teambaas Luca Boscoscuro van hem af wil vanwege tegenvallende prestaties en Alonso López op de machine komt te zitten, met deze crash lijkt dat alleen maar aannemelijker. In diezelfde ronde probeerde Canet voorbij te gaan aan Arbolino in bocht 13 (Curva Jorge Lorenzo) maar ging wijd. Hierdoor wist Ogura een aantal tienden weg te rijden van het tweetal. Een ronde later probeerde Canet het in bocht 9 (Curva Ángel Nieto) en wist hij ditmaal Arbolino wel te passeren. De Spanjaard zette de achtervolging in op Ogura en leek daar een goed tempo voor te hebben. In de zevende ronde kwam er een einde aan de race van Sam Lowes. In bocht 8 verloor de Brit de voorkant van zijn Kalex en schoof hij onderuit. Een ronde later sloeg het noodlot toe voor Somkiat Chantra in bocht 9. Dankzij deze crashes schoof Bendsneyder op naar de negende plaats. Het werd een slijtageslag want een ronde later gingen ook Jake Dixon en Fermín Aldeguer onderuit. De Brit probeerde het aan de binnenkant in bocht 13 en verloor de voorkant van zijn machine. In zijn crash nam hij de Spanjaard mee en eindigden ze allebei in de grindbak. In de ronde daarna kwam de race ten einde voor thuisrijder Marcos Ramirez na een crash in bocht 1. Halverwege de race reed Ogura aan de leiding met 0,4 seconde voorsprong richting Canet, een halve seconde daarachter reed Arbolino op de derde plaats. Fernández reed daar zo’n drie seconden achter op de vierde positie voor WK leider Vietti en Schrötter, verder waren het Roberts, Bendsneyder, Arenas en Navarro in de top tien. Barry Baltus was dankzij de valpartijen opgeschoven naar de twaalfde plaats, Zonta van den Goorbergh was onderweg op P19. Richting de slotfase van de race leek Ogura de race in zijn zak te hebben, Canet leek genoegen te nemen met de tweede plaats nadat hij eerder deze week nog geopereerd is aan zijn gebroken arm. Arbolino reed een seconde daarachter op de derde plaats met Fernández die eveneens een eenzame race reed op de vierde plaats. Schrötter en Vietti voerden nog wel een interessante strijd voor de vijfde plaats en het was de Duitser die hier uiteindelijk als winnaar uitkwam. Bendsneyder reed op de zevende plaats maar had Roberts nog wel kort achter zich rijden. Ogura bleef uiteindelijk foutloos en behaalde zijn eerste overwinning in de Moto2 klasse. Canet reed een zeer indrukwekkende race gezien zijn armblessure en werd tweede met Arbolino daarachter op de derde plaats. Fernández finishte als vierde voor Schrötter en WK leider Vietti, daarachter behaalde Bendsneyder opnieuw een keurige top-10 finish op de zevende plaats. Daarachter maakten Roberts, Arenas en Navarro de top tien compleet. Baltus verloor een tweetal plaatsen in de laatste ronde en kwam als veertiende over de streep, RW Racing GP teamgenoot Zonta van den Goorbergh passeerde de finish als negentiende.