Bendsneyder 20e in Duitsland

Bo Bendsneyder eindigde zondagmiddag op de Sachsenring als twintigste in de Moto2 race van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. Niet het resultaat waar de Nederlander vooraf op gehoopt had. Na afloop kwam de Nederlander met een verklaring, een vervelende blessure stond een beter resultaat in de weg.

Hij had zich er voorafgaand aan de negende ronde van het seizoen zoveel van voorgesteld, helemaal na zijn sterke en indrukwekkende voorgaande wedstrijd tijdens de 2018 editie van de Motul TT Assen. Helaas zorgde een oude en vervelende blessure gedurende het weekend voor dusdanig veel ongemak tijdens de 28 ronden tellende race op de Sachsenring dat er niet meer in zat dan een teleurstellende twintigste plaats en opnieuw niet de zo fel begeerde eerste WK punten in de Moto2 klasse voor Bo Bendsneyder.

Wat was er aan de hand?
Met zijn lengte van ruim boven de 1,80 meter is Bendsneyder één van de langere coureurs van het veld. Het bochtige, korte en tegen de klok in gereden Sachsenring circuit met slechts 3 rechter- en maar liefst 10 linkerbochten vergt veel van de coureurs. Nu is de Nederlander misschien wel één van de fitste coureurs in het kampioenschap maar zijn lange benen zitten hem de afgelopen jaren wel een beetje dwars op het krappe en bochtige Sachsenring circuit. De afgelopen twee seizoenen kende de Nederlander er in de Moto3 klasse dan ook veel problemen met name aan zijn linkerbeen. Door de vele linkerbochten ontstond er op de kleinere Moto3 machine vaak een doof gevoel in zijn linkerbeen. Voorafgaand aan dit weekend had de Nederlander gehoopt dat het probleem dit seizoen op de grotere Moto2 machine minder, of sterker nog, helemaal niet aanwezig zou zijn. Ondanks dat Bendsneyder het niet aan de grote klok hing werd vrijdag tijdens de eerste trainingsdag meteen al duidelijk dat dit niet het geval was, sterker nog het probleem was precies hetzelfde als de voorgaande jaren. De afgelopen drie dagen was de Nederlander dan ook veelvuldig te vinden in de Clinica Mobile om samen met de artsen een oplossing te vinden en behandeld te worden voor de pijn. Aangezien het rijden van slechts een paar ronden niet het grootste probleem was maar dat via de beknelling en het geen rust kunnen geven van het been op het korte, bochtige en krappe circuit – door met name de vele linkerbochten- ontstond het probleem pas na ongeveer tien gereden ronden; doof, geen gevoel meer en dus ook totaal geen kracht meer in het linkerbeen. En dat laatste is natuurlijk net iets dat je op een circuit als de Sachsenring keihard nodig hebt. Na een aantal intensieve behandelingen voorafgaand aan de race had de Tech3 Racing Team coureur zondag voorafgaand aan de race goede hoop dat het beter zou gaan en dat hij in combinatie met de aanwezige wedstrijd adrenaline de wedstrijd zonder problemen zou kunnen volbrengen. Helaas bleek dit niet zo te zijn en werd het een lange, bijzonder zware en pijnlijke race voor de Nederlander. Pijn, een doof linkerbeen en het daardoor ontbreken van de benodigde kracht zorgden voor een hele zware en moeilijk tweede deel van de wedstrijd. Meer dan een twintigste plaats zat er dan ook niet in, en dat is jammer en komt op een moment dat een goed resultaat en een plaats bij de eerste vijftien juist heel erg welkom waren.

Bo Bendsneyder: “Het was vandaag een hele moeilijke en lastige race voor mij. Na tien ronden kreeg ik erg veel pijn in mijn linkerbeen. Ik had vanaf dat moment totaal geen kracht meer, speciaal in de linkerbochten, en daardoor was het heel erg moeilijk om de motor op te pakken vanuit de bocht. We zullen echt moeten gaan kijken waar dit vandaan komt en hoe dit mogelijk is. Ik had er het gehele weekend al last van, maar ik had gehoopt dat het gedurende de race mee zou vallen vanwege de adrenaline, maar helaas bleek het in de race nog erger te zijn. We moeten hiernaar laten kijken, nu eerst even rust nemen en vervolgens hard aan het werk gaan voor het eerstvolgende Grand Prix weekend.”

Uitslag race:

Bron: motogp.com, racesport.nl, tech3 racing

Gerelateerde berichten